Koncept Šalanda

Královský pivovar Krušovice představuje koncept restaurací Šalanda založený na špičkovém pivě, skvělém designu a výborné kuchyni!

Není Šalanda jako Šalanda. Naše Šalandy se dělí na tři typy, které se liší designem a architekturou. Ale oběd nebo večerní pivo s přáteli vám jistě bude chutnat v každé z nich.
Návrháři nejstarších Šaland (těch, co jsou v Hradci Králové, Rakovníku, Lounech a Příbrami) čerpali svou inspiraci z období první republiky. Postupně se však pojetí proměnilo a začalo hledat náměty ve vlastní výrobě a servírování krušovického piva se vším všudy - od výrobního procesu v pivovaru až po nejrůznější způsoby jeho čepování, pivních rituálů a následné konzumace. Takto vybavené Krušovické Šalandy najdete například v Praze na Hlavním nádraží, nebo v Řepích. Posledním typem navrhovaným tak, aby vyhovoval potřebám menších měst je Šalanda v Mělníku.

Restaurace se pyšní inovativním designem, který chce maximálně zdůraznit čerstvost krušovického piva i samotný královský pivovar. Designéři návrh interiéru založili na několika principech souvisejících přímo s pivovarem. V konceptu je věnována velká pozornost pivnímu hospodářství, samotným tankům a výraznému výčepu, pyšnícímu se královskou korunkou a osmi kohoutovou mostovou pípou. Hosté zde najdou tradiční materiály, například dubové stoly a lavice odkazující na fortelnou práci při výrobě piva nebo lesklý nerez, který je synonymem čistých a jednoduchých linií. Bílý dlaždicový obklad odkazuje na prostory v pivovaru, kde pivo zraje a celkový dojem tohoto prostředí podtrhuje kresba procesu výroby krušovického piva od sladu až po konzumaci právě v Krušovické Šalandě.

Přijďte k nám posedět a poznat, jak to v Šalandách vypadá. My vás při té příležitosti seznámíme mimo jiné třeba s rituálem konzumace tankového piva z nerezového mázu, tedy korbelu o objemu 1,5 l.